2X GOUD EN 1X BRONS VOOR BUDO YUJO BIJ ALLEREERSTE WEDSTIJDEN


Op 1 december was de eerste ronde van de interne competitie van Budoschool Takken Shi Sen Do, waar twee van onze leerlingen én een leraar zouden een gooi deden naar een podiumplaats. Het thema van deze eerste ronde was judo. Aan deze competitie doen ongeveer 100 leerlingen mee, verdeeld in verschillende categorieën. Tegenstanders genoeg dus. Mathijs en Kick waren als eerste aan de beurt voor deze primeur van Budo Yujo, die voor het eerst leerlingen afvaardigde voor wedstrijden. En dat deden ze uitmuntend. Beide jongens wonnen hun eerste wedstrijd overtuigend. Aangezien ze alle twee bij elkaar in de poule zaten, moesten ze in de tweede ronde tegen elkaar. Na een spannende partij was het uiteindelijk Mathijs die aan het langste eind trok. De laatste poulewedstrijd wist Mathijs te winnen met ippon en stond in de finale. Ook de finale wist hij sterk te winnen, dus nummer één. Kick was veroordeeld tot een gevecht om de derde plaats en wist ook te winnen. Derde plaats!!!

Op dinsdag 2 december was het de beurt aan meester Frank. Die was die dag in vorm, wat resulteerde in prachtige worpen en korte wedstrijden. De eerste wedstrijd wist hij zijn tegenstander met een fraaie heupworp op de mat te gooien. Zijn tweede partij wist hij ook voortijdig te beëindigen. Ditmaal door middel van een offerworp. Een worp waarbij jezelf eerst gaat liggen, om vervolgens je tegenstander over je heen te gooien.Ook de derde partij zette Frank in winst om, waardoor hij de eerste plaats veilig stelde. Het publiek zat te genieten, maar hoopt toch dat de volgende wedstrijden langer dan 30 seconden gaan duren.

Al met al een prachtig resultaat dat perspectief biedt voor de toekomst.
Dan wordt het nu tijd om ons voor te bereiden op de tweede ronde: karate. Nu hoor ik u denken; ’Budo Yujo gaf toch les in Jiu Jitsu?’ Dat klopt, en dan weet u meteen hoe divers Jiu Jitsu is. Deze veelzijdige budosport omvat judo, karate, aikido en zelfverdediging! Is het misschien iets voor u in deze donkere dagen? Of voor uw (schoolgaande) familieleden? U bent van harte welkom om op dinsdagavond te komen kijken.

Nieuws foto