Budo Yujo bij de Open Noord-Hollandse kampioenschappen.

Na weken hard getraind te hebben was het zover; we gingen naar de Open Noord-Hollandse kampioenschappen. Op 22 april togen wij af naar Beverwijk om te laten zien wat we waard zijn.
Ryan mocht gelijk als eerste beginnen. Hij zat in een zware poule van 8 deelnemers. De eerste partij was gelijk tegen de sterkste van de poule. Hij kreeg het hierbij flink voor zijn kiezen en werd ook best hard geraakt. Deze partij had hij dan ook verloren. Ryan wist zich goed te herpakken en won vervolgens zijn tweede partij. Door zijn winst mocht hij weer een ronde verder. Deze verloor hij net aan, maar dit was wel zijn beste partij van de dag. Deze tegenstander werd 2e en Ryan werd 3de.
Vervolgens was Mathijs aan de beurt. Door uitval had hij maar 1 tegenstander. Dat betekende dat hij drie partijen tegen dezelfde tegenstander moest. Hij kreeg een tegenstander die er gelijk fel in ging. Mathijs wist die felheid goed te beantwoorden. Hij was scherp en bleef goed zijn punten scoren waardoor hij de partij overtuigend heeft gewonnen. Het werd op dat moment ook steeds warmer in de zaal. Tijdens de tweede partij wist Mathijs weer een voorsprong te halen. De tegenstander moest uiteindelijk vanwege de warmte afhaken waardoor Mathijs de partij won. Bij de derde partij kwam de tegenstander niet meer opdagen en kreeg Mathijs wederom de winst en kon hij naar huis met de 1e plaats.
’s Middags was het de beurt aan de duo’s Thijs en Iris en Keano en Sammy-Jo. De tempo bij de wedstrijden zat er goed in en door de strakke organisatie konden we zelfs een half uur eerder beginnen. Het was voor Keano en Sammy-Jo de eerste keer op zo’n groot toernooi. Doordat Thijs, Iris en Sammy-Jo dit jaar 12 jaar worden deden ze mee in de poule Cadetten (12-15 jaar). Dit is best een zware poule. Gelukkig was de poule verdeeld in beginners en gevorderden. Ze moesten hiervoor wel wedstrijden tegen de gevorderden doen maar bij de prijsuitreiking werd hier een onderscheid gemaakt. Iris en Thijs werden 1e en Keano en Sammy-Jo 2de. Hier en daar zaten er bij de duo’s wat kleine foutjes. Zo waren er ook een paar aanvalsfouten. De coaches gaan hier ook meteen mee aan de slag. Beide dames blonken uit in zelfverzekerdheid en beide heren waren toch wel wat zenuwachtig. De heren waren daarbij wel bijzonder gretig en gingen na een foutje gewoon door met hun techniek.
Het hele toernooi was voor de coaches Marinus en Ciska een mooie spiegel waar zij ook weer wat bijgeleerd hebben. Zij hebben er zin in om het niveau nog een stapje hoger te tillen.

Nieuws foto