BUDO YUJO HEEFT TWEE NEDERLANDSE KAMPIOENEN!!!

Dit weekend vond het Nederlands Jiu Jitsu Kampioenschap plaats in Almere. Het NK werd georganiseerd onder de auspiciën van de Judo Bond Nederland. Om deel te kunnen nemen aan het NK dienden de zelfverdedigingsatleten zich eerst te kwalificeren in 4 “qualifiers” die gedurende het wedstrijdseizoen plaats vonden.
Frank Beukers en Ciska Niemeijer zijn erin geslaagd om de eerste Nederlandse titel voor Budo Yujo binnen te slepen. Ondanks de rugpijn van Ciska lieten de twee een hele mooie serie zien. Dat werd door de jury gewaardeerd met goede scores. Na twee wedstrijden gewonnen te hebben mogen ze zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen!!!
Bij het fighting toernooi moest Mathijs zich helaas terugtrekken omdat hij 700 gram te zwaar was! Echt enorm balen voor deze topper omdat hij er heel veel zin in had! Thomas Burkels moest wel vol aan de bak. Zijn eerste wedstrijd ging gelijk op waar Thomas in fase 1 (karate) iets dominanter was en meer punten scoorde. In fase twee was hij iets te afwachtend waardoor hij overgenomen werd. Hij belandde op de grond in een verwurging en verloor de wedstrijd met full ippon. Maar wat scheelde het weinig. Zijn tweede wedstrijd mocht hij aantreden tegen de Nederlands, Europees en Wereldkampioen. Met karate kon hij aardig meekomen, maar eenmaal gepakt voor fase 2, was er geen houden meer aan. Thomas kwam er niet meer aan te pas en werd met een fantastisch uitgevoerde o soto gari op de mat gesmeten. Hij kwam daarna meteen in een houdgreep terecht en ook dit gevecht was afgelopen. We zijn enorm trots op onze grootste topper!!!
Al met al een fantastische dag gehad en met twee gouden plakken richting huis!

Nieuws foto