Budo Yujo op het Groene Hart Toernooi en Vaantjestoernooi

Zaterdag 13 oktober ging Budo Yujo met 2 duo’s en 4 fighting deelnemers naar het Groene Hart Toernooi te Boskoop. Het was een dag vol zweet en gezonde tegenstand. We begonnen in de ochtend met het duo system. Merel en Annika deden voor de eerste keer mee. Ondanks dat er geen beginnerspoule was deden ze het ontzettend goed bij de gevorderden. Met een score rond de zes werden ze vijfde in hun poule. Ook Sammy-Jo en Keano waren van de partij en wisten heel knap een derde plaats te bemachtigen.

In de middag waren de fighting wedstrijden. Mathijs begon heel goed en won de eerste partij. Helaas verloor hij de twee partijen erna en eindigde hij op de vierde plaats. De Poule van Kick werd een ‘best out of three’ met een pittige tegenstander, waar hij helaas twee keer van verloor.

Bij onze jongere deelnemers verloor Thijs zijn eerste wedstrijd en bij de tweede wedstrijd kwam de tegenstander niet opdagen. Hierdoor werden er twee poules samengevoegd en haalde Thijs heel verrassend in twee poules een tweede en derde prijs. Ryan had wat minder geluk; zijn beste wedstrijd had hij tegen de winnaar van deze poule en deze wedstrijd verloor hij nipt.

Zondag 14 oktober gingen we met twee deelnemers naar het Vaantjestoernooi. Door de lage opkomst mocht Ryan (9 jaar) meedoen in de klasse -10 en de klasse -12. In de klasse -10 wist hij drie partijen te winnen en verloor hij 1 partij. In de klasse -12 won hij ook nog twee partijen. De enige partij die hij hier verloor was tegen Rae, onze andere deelnemer. Ryan heeft bij de partijen zoveel punten gescoord dat hij een blauwe en een bruin vaantje heeft verdiend. Rae wist alle partijen in de -12 te winnen en haalde hierbij gelijk haar witte en gele vaantje. Het was voor Rae de eerste keer dat meedeed met het vaantjestoernooi.

We hebben deze dagen ontzettend genoten en heel veel geleerd. We zijn dan ook met recht trots op onze deelnemers!

Nieuws foto