Druk weekend bij Budo Yujo

Op vrijdag 25 mei waren we uitgenodigd op de sportdag bij de Sint Antonius School (SAS). Daar hebben we ruim 160 kinderen laten kennis maken met het Jiu Jitsu. Door middel van technieken lieten we de kinderen zien hoe ze makkelijk los konden komen uit een aanval. We vonden het belangrijk dat de kinderen zich konden bevrijden zonder te vechten. Bij vechten zijn er namelijk alleen maar verliezers. Wij vonden het ontzettend leuk om te doen.
Op zaterdag 26 mei stond de volgende activiteit op het programma. Via onze bevriende duikschool Frensch Highland Residence konden wij een proefduik organiseren bij zwembad De Wirg. Met 19 deelnemers en 4 begeleiders gingen we te water. In kleine groepjes kon iedereen ervaren hoe het is om te duiken met perslucht. Er waren zelfs deelnemers die het niet konden laten om de jiu jitsu te combineren met het duiken. Dit was natuurlijk een hilarisch gezicht.
Na afloop werd gevraagd of dit een jaarlijks terug komende activiteit gaat worden. Een betere waardering kan je volgens mij niet krijgen. We gaan daarom proberen het volgend jaar weer te organiseren.
Op zondag 27 mei stond het vaantjestoernooi op het programma. Bijzonder trots zijn we op onze kanjers die op deze warme dag wedstrijden moesten draaien. Zoals op King die nog net iets tekort komt maar wel hele mooie punten wist te scoren. En dan Marijn die de wedstrijden goed en overtuigend wist te winnen. En Meddox deed het ook heel goed tegen Ryan en verloor maar op 1 punt. Helaas raakte hij geblesseerd en kon niet meer mee doen. Ook het duosystem moest hij daardoor missen. Ryan ging heel lekker en ondanks de hitte deed hij nog een ronde mee tegen oudere deelnemers. Ook hier wist hij de partijen te winnen. Coen en Keano zaten samen in 1 poule. Beide verloren tegen dezelfde tegenstander maar Keano verloor slechts op 1 punt. Ze moesten ook tegen elkaar en daarvan was Keano de winnaar. De overige partijen hebben ze gewonnen. Thijs deed het ook super. Van de 4 gewonnen partijen had hij er drie met full ippon gewonnen.
Daarna gingen Keano en Thijs nog door met duosystem. Thijs met Iris en Keano met Sammy-Jo. Ook dit ging super. We hadden hierbij ook een duo die voor het eerst meedeed. Dit waren Merel en Annika. Wat deden ze het super. Je zag de duo's per wedstrijdronde groeien. Op naar de grote toernooien!

Nieuws foto