Finale Interne Competitie 2016

Op zaterdag 28 mei was de derde, en tevens laatste wedstrijdronde van de interne competitie van Shi Sen Do. Deze ronde betrof het Duo System en deze doe je met z'n tweeën. Samen demonstreer je jiu jitsu technieken en wie dat het mooiste uitvoert, heeft gewonnen.
Budo Yujo mocht ook aantreden in dit groots opgezette finale spektakel. Shi Sen Do is een van de meest toonaangevende Jiu Jitsu scholen in Nederland in het onderdeel duo system en heeft al meerdere Nederlands Kampioenen opgeleid. Dat bleek ook aan het grote deelnemersveld. Maar liefst 45 koppels streden om de podium-plaatsen en natuurlijk het clubkampioenschap.

Van Budo Yujo waren er 5 duo’s aanwezig op dit toernooi. Anna en Annika, Kick en Matthijs, Jorn en Matthijs, Iris en Thijs en Ciska en Frank gingen de strijd aan in Alkmaar. Hoewel het voor de meeste de eerste wedstrijden waren in dit onderdeel, liet iedereen heel mooie technieken zien. Uiteindelijk kwamen ze nog een klein beetje tekort voor de podiumplaatsen, maar wat was het af en toe spannend en wat zaten ze er heel dicht bij. Het feit dat onze leerlingen hier stonden maakte ons als leraren beretrots! En wat hebben we een vooruitgang gezien!

Na afloop van deze ronde werd ook bekend gemaakt wie de winnaar over alle drie de rondes is geworden, en daardoor clubkampioen. Toen werd duidelijk dat we iets unieks hadden; twee leerlingen met precies hetzelfde aantal punten bij iedere ronde. We hebben twee clubkampioenen!

De uitslag is geworden:

3e plaats, Matthijs Blokker

2e plaats, Frank Beukers

1e plaats, Iris Mooij en Thijs Niemeijer!!!

Allen hartstikke goed gedaan en van harte gefeliciteerd!

Ook al hebben we met z’n allen naast het podium gegrepen, we hebben genoeg inspiratie opgedaan voor de komende examens en voor het nieuwe wedstrijdseizoen. En dan hopen dat we nog meer leerlingen kunnen inschrijven voor de wedstrijden. Want dat blijven toch de beste leermomenten.
Alle deelnemers die dit jaar al meegedaan hebben, proficiat en wij hebben van jullie genoten. Tot volgend seizoen.

Nieuws foto