Interne Competitie Budo Yujo, ronde 1

Afgelopen december hadden de leerlingen van Budo Yujo een primeur: hun eerste wedstrijden!
In Alkmaar en Opperdoes draaiden ze mee met de interne competitie van bevriende school Takken/ShiSenDo. De wedstrijd bestaat uit drie rondes met elk hun eigen thema. Deze avond was het thema judo. En dat is nog best moeilijk als je jiu jitsu gewend bent! Ineens mag je niet meer trappen of stoten en nu wordt ook duidelijk of je wel écht goed werpen kan. Voor de meeste leerlingen was het nog een hele kluif. Maar wel een leuke, want de pret straalde ervan af! En wat hebben we een mooie wedstrijden gezien. Zelfs het oplopen van een tand of beugel door de lip, een blauwe keel of een verdraaide schouder weerhield onze kanjers er niet van om tóch nog een poging te wagen om op dat podium te komen.
Het eindresultaat mag er dan ook zeker wezen.
Drie eerste plaatsen; Iris Mooij bij de dames, Thijs Niemeijer bij de heren en Frank Beukers bij de senioren.
Dan wel vijf tweede plaatsen; Morris de Moel in de jongste categorie, Annika Apeldoorn bij de dames, Youri Voorrips en Anna Groen een categorie hoger en Matthijs Blokker in weer een categorie hoger.
Vervolgens drie derde plaatsen; Sammy-Jo Nijdam bij de dames, een categorie hoger Jorn van der Hilst en bij de senioren Bart van der Hoek.
En tenslotte twee vierde plaatsen; Hessel Kok bij de heren en Kick Slaager in de categorie erboven, ook bij de heren.
Iedereen van harte gefeliciteerd en natuurlijk tot ziens bij ronde twee!

Nieuws foto