Opnieuw succes Budo Yujo bij tweede wedstrijdronde Shi-Sen-Do

Budo Yujo heeft opnieuw uitgepakt bij de tweede wedstrijdronde van de interne competitie van Shi Sen Do. Ditmaal stond het onderdeel karate op het programma. Er waren vier deelnemers, die allemaal een prachtige medaille in de wacht sleepten. 1 x goud en 3 x zilver!!!

Op maandag 13 april mochten Kick en Mathijs de spits afbijten voor Budo Yujo. En deze jongens waren weer op dreef. Waar Kick zijn eerste onderdeel net verloor (op het onderdeel Kihon) waarbij je technieken laat zien voor een Jury, herpakte hij zich goed en ging het steeds beter lopen. Ook in het vrije gevecht zag het er allemaal goed uit. Mathijs, die uitkwam in dezelfde klasse, was wel meteen scherp. Hij wist al zijn partijen te winnen, al was het af en toe wel behoorlijk spannend.
De finale ging dus tussen Mathijs en Kick, waar Mathijs aan het langste eind trok. Goud voor Mathijs en zilver voor Kick!!!

Woensdag 22 april waren Ciska en Frank aan de beurt. Frank moest meteen als eerste aan de bak. Op het onderdeel Kihon pakte hij overtuigend de volle winst. Ook Ciska begon voortvarend op dit onderdeel. Bij het vrije gevecht ging Ciska helemaal los. Ze gaf haar tegenstander geen enkele kans om in de wedstrijd te komen. Ze bleef combineren met stoottechnieken en pakte de volle winst.
Bij de mannen was het spannender. Daar had Frank een geduchte tegenstander. Frank maakte een aantal mooie punten, maar kreeg ook een waarschuwing van de jury. Voor de veiligheid waren directe stoten en trappen naar het hoofd niet toegestaan. Maar in het heetst van de strijd doe je dingen op gevoel, zo maakte hij een prachtige Ura Mawashi Geri (achterwaardse trap) naar het hoofd. Gelukkig maakte ook zijn tegenstander een fout door ongecontroleerd in te komen. Dus was een verlenging nodig. Deze wist Frank wel goed door te komen en hij trok de winst naar zich toe.
Dus Ciska en Frank beide in de finale. Dit was het onderdeel ``kata``. Vaste beschreven loopvormen.
De finale van Ciska was zeer spannend. Door gelijkspel was er een verlenging nodig. In de verlenging moesten ze, om het iets moeilijker te maken, het kata geblinddoekt lopen. Voor Ciska een extra handicap, aangezien ze een slecht functionerend evenwichtsorgaan heeft. Na toch het kata helemaal gelopen te hebben, was haar tegenstander net iets strakker. Toen was Frank aan de beurt. Ook hier was de finale in evenwicht. Dus verlenging met blinddoek. Frank was iets te gehaast met zijn kata en de winst ging naar zijn tegenstander. Maar voor allebei een zilveren plak.

Mathijs is ook nog steeds volop in de race om clubkampioen 2015 te worden aangezien hij ook in de eerste ronde de eerste prijs had weggekaapt. Over een paar maanden staat het laatste onderdeel op het programma; Duo system. Een onderdeel waarbij je eigen technieken demonstreert op vastgelegde aanvallen. Dus goed trainen en wie weet is Mathijs de nieuwe clubkampioen van 2015.