Paastoernooi 2016

Budo Yujo heeft op 26 maart haar eerste Paastoernooi georganiseerd.

Rond kwart voor tien verzamelden de eerste strijders zich vol goede voornemens bij het strijdveld.

De krijgers werden op lengte in drie teams ingedeeld waarna er welluidende namen voor het team verzonnen moesten worden. Zo ontstond er een ambitieus team 'De winnaars' een team met de smakelijke naam 'De pizzapunten' en tenslotte de toepasselijke 'Ninja Paashazen'.

Daarna werden de wedstrijden aangevangen. De meeste krijgers kenden elkaar al van de lessen, maar er waren ook enkele dappere deelnemers uit Opperdoes gekomen, van onze bevriende school Takken/Shi-Sen-Do. In drie rondes werd er om beurten gestreden om de felbegeerde eerste plek.

Daarnaast viel er een paashaas te winnen voor de deelnemer die de mooiste worp maakte tijdens het toernooi. Tijdens de wedstrijdrondes viel op hoeveel vooruitgang sommige leerlingen al gemaakt hadden. Ook was er een gedoodverfde winnaar die er die ochtend van overtuigd was dat hij alle partijen wel even ging winnen. Hij was alleen niet de enige die zo over zichzelf dacht en beide partijen heeft hij verloren. Maar, 'hij heeft er wel van geleerd' zoals hij zelf na afloop vertelde.

Ook de wedstrijden tussen de senioren trokken veel aandacht. En ondanks dat het al vrij snel duidelijk was wie die partijen ging winnen, bleven het toch prachtige gevechten om naar te kijken.

Rond twaalf uur was iedereen uit gestreden en bleek dat de naam 'De Winnaars' toch iets te hoog gegrepen was, ze werden derde. De 'Ninja Paashazen' hadden hun naam mee, maar konden het toch niet winnen van de nummer één, en werden tweede. En zo werd het team met de lekkerste naam eerste; 'De Pizzapunten'.

Daarna kwam de verrassing van de ochtend; Morris de Moel had in zijn tweede partij de mooiste worp van het toernooi gemaakt en won de chocolade paashaas. Zo hadden 'De Winnaars', die verloren, toch nog een Winnaar. Snapt u het nog?

Nieuws foto