Zilver voor Budo Yujo op het Colin Kist Toernooi!

Zaterdag 16 januari vond in Steenwijk het Colin Kist Jiu Jitsu Kampioenschap plaats.
Dit toernooi, welke valt onder de auspiciën van de Judo Bond Nederland, is een kwalificatie toernooi voor het Nederlands Kampioenschap.
Voor ons, Frank Beukers en Ciska Niemeijer was het alweer het vijfde grote toernooi waaraan wij deelnamen. Dit keer waren er ook jiu jitsuka’s uit heel Europa actief.
Alleen de Oostenrijkers lieten het dit jaar helaas afweten, zij waren ingesneeuwd en konden niet komen...
De poule van ons bleek na aanvang geheel uit trainingsmaatjes te bestaan en het werd hierdoor een soort thuiswedstrijd. Maar de drang om te winnen werd er niet minder om!
Onze eerste tegenstanders betrof een duo wat al bezig is WK- punten te verzamelen, en ze waren helaas een maatje te groot. En dat Ciska de eerste aanval begon met een fout hielp natuurlijk ook niet echt mee...Op deze manier kom je natuurlijk niet echt lekker in de wedstrijd en voor je het weet is die al voorbij en heb je verloren.
De tweede wedstrijd betrof een damesduo welke bij gebrek aan tegenstanders (iets met sneeuw in Oostenrijk) bij de mix duo's gevoegd was. Deze wedstrijd begon spannend en liep gelijk op, maar na wat extra 'power' van onze kant wisten wij de winst naar ons toe te halen. Uiteindelijk stonden wij als tweede op het erepodium waar we de zilveren plak omgehangen kregen.
Waarna er nog een lange rit, door de sneeuw, terug naar huis restte en een uitvoerige analyse van de videobeelden. Want de nieuwe tegenstanders van het NK 2016 zijn al gesignaleerd (en die zijn pittig!) en ook voor ons geldt: er is altijd iets te verbeteren!

Nieuws foto